Hvor meget bør man spare sammen

Det virker som om det er normal viden at man har en pension på mellem 10% og 20%. Men derudover behøver man ikke rigtigt spare særlig meget sammen i løbet af livet. Men hvorfor egentlig.

Hvis vi begyndte at spare lidt mere sammen selv, så ville vi jo i højere grad også selv kunne bestemme hvornår vi ikke orker at arbejde mere. Derfor en lille tanke. Hvorfor ikke sætte målet højere. Hvorfor ikke forsøge at spare mellem 30% og 50% sammen i stedet for? de 15%-20% på en normal pension, og så lige så meget eller mere i normal opsparing, i aktier og måske ved at låne penge ude til andre, samt måske investere i ejendommen eller lignende, så kan du måske allerede gå på “pension” eller nedsat tid når du er 50 år gammel i stedet for de 70-80 år, som i højere grad ser ud til at blive normalen her i DK.

Sørg for hurtigt at få betalt lån af både små og store lån, og spar derefter op i det som kan give dig nogle ekstra penge at leve for i fremtiden. Hvis du ikke kan spare min. 30% sammen totalt, så har du måske et højere forbrug end din løn egentlig berettiger. Dette kan du ændre på ved enten at tjene mere, eller blive lidt bedre til at spare sammen. Rigtig mange kan spare mange penge ved at optimere på mange af dagligdagens gøremål, men også på nogle af de ting som bare køre automatisk.

Få taget et kig på forsikring, dine banklån, elregningen, om du har en for dyr bil (og om du har brug for begge to, som du måske nu har). Måske bør du oveni købet lave større ændringer, som at flytte nærmere til dit job eller lignende, så du kan spare flere penge, og faktisk leve et lige så godt liv, og ja måske endda bedre, da du herved kan spare tid på transport, og måske cykle lidt mere, og dermed få mere motion i hverdagen. Der er mange ting at tage fat i, og det er bare at starte fra en ende af.

Et sted at starte kunne være på www.penge.casa som er en blog om penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *