Sådan starter du en blog med WordPress

Vil du gerne i gang med at blogge på dit eget domæne. Med WordPress kan du hurtigt og nemt komme i gang. Denne blog er drevet på wordpress, og det dog ikke mange minutter at sætte den op og komme i gang med at blogge. Hvis du gerne vil have en guide der tager dig alle step igennem processen, og sørger for at der er styr på det hele, så bør du overveje at købe WordPress manualen.

En super manual til at starte din egen WordPress blog – læs mere her

Mange ting er slet ikke så svær i WordPress, men man skal selvfølgelig vide hvor de forskellige ting findes, og hvordan det hele gøres nemmest. Der er mange muligheder når du blogger i WordPress. Du kan installere mange forskellige plugins som kan hjælpe dig til en bedre blog. Via den ovenstående WordPress Manual, så kommer du nemt i gang, og du får vejledning til hvilke plugins der er gode at intallere. Nedenfor vil jeg dog selv komme med et par bud på WordPress plugins som jeg altid installere når jeg starter min egen blog i WordPress.

Gode plugins, når du starter din egen blog

Som standard vil et Plugin med navnet Akismet være installeret. Det er en god ide at opdatere og aktivere dette plugin. Det holder dig nemlig i høj grad fri fra irriterede spam, som man ellers hurtigt kan bliver overdænget med.

Hvis du går op i at få gode placeringer i Google, så kan et godt plugin at installere være Yoast SEO. Dette plugin giver dig muligheder for blandt andet at skrive individuelle title-tags. Mere om disse i et andet indlæg senere.

Når du starter din egen wordpress blog, så er det en god ide at have styr på sikkerheden og backup. Der er flere og flere som bliver hacket, og du kan risikere at miste alt de indlæg som du tidligere har skrevet. Det er selvfølgelig surt, hvis du har brugt en masse tid på at starte en blog, og måske begyndt at få en masse besøgende på den. UpdraftPlus er et godt et fint plugin til at tage backup af dine indlæg, billeder m.v. Du kan sætte den til automatisk at tage backup af din nye blog, f.eks. 1 gang om ugen, og denne backup kan du eventuelt automatisk få lagt ind på din Dropbox eller hvad du ellers bruger som online storage.

Hvis du har modet på at starte en wordpress blog, så vil jeg sige, at det bare er om at komme i gang. Det er nemt at komme i gang, og du kan lære meget af det hen ad vejen. Køb eventuelt WordPress Manual for en god og hurtig genvej til at få mere styr på WordPress og de muligheder der er i den for begyndere og lettere øvede ud i blogging.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *